Over Ontslagchecker

De Ontslagchecker biedt u de mogelijkheid om binnen enkele minuten een betrouwbare indicatie te krijgen of er in een bepaalde situatie ontslag mogelijk is of niet.

In de tool zijn honderden ontslagscenario’s verwerkt gebaseerd op de laatste wet- en regelgeving (WWZ) en de meest actuele gerechtelijke uitspraken. Aan de tool worden wekelijks nieuwe ontslagscenario’s en uitspraken toegevoegd.

Gratis basisversie

De basisversie van de tool is vrij toegankelijk en kosteloos. De tool leidt u razendsnel langs een aantal vragen en concludeert vervolgens of ontslag in de door u voorgelegde situatie wel (groen) of niet (rood) mogelijk is. Een oranje resultaat wijst op een twijfelgeval. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er sprake is van bijzondere of tegenstrijdige omstandigheden waardoor de mogelijkheid van ontslag onzeker is. Een combinatie van rood en oranje wil zeggen dat ontslag niet mogelijk is, maar dat er bovendien ook nog andere factoren zijn waardoor een eventueel ontslag sowieso twijfelachtig zou zijn.

Professionele versie (betaald)

Naast de gratis basisversie is er ook een uitgebreide, professionele versie. Deze versie is met name geschikt voor HR, werkgevers, juristen en andere professionals die actief zijn op het gebied van personeel en ontslag. De professionele versie van de Ontslagchecker bestaat uit een toelichting op het resultaat (rood, oranje of groen) en is voorzien van een verwijzing naar de relevante wetteksten. Bovendien toont de professionele versie ook een aantal vergelijkbare gevallen die in de rechtspraak beoordeeld zijn (indien voorhanden). U krijgt als het ware een compleet ontslagadvies waardoor u in staat bent om goed te beoordelen of in een bepaalde situatie wel of geen ontslag gegeven kan worden.

Weeklicentie (voor eenmalig gebruik)

U kunt op twee manieren gebruik maken van de professionele versie. Als u eenmalig van de uitgebreide versie van de Ontslagchecker gebruik wilt maken, kunt u de tool doorlopen en aan het einde (als het resultaat getoond wordt) via iDeal € 4,95 betalen. U krijgt dan een licentie waarmee u de uitgebreide versie van de tool een week lang onbeperkt kunt gebruiken.

Jaarlicentie

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een jaarlicentie aan te schaffen. Aan de hand van deze licentie kunt u een jaar lang van de uitgebreide versie van de Ontslagchecker profiteren. De kosten van deze jaarlicentie zijn afhankelijk van de omvang van uw organisatie:

omvang organisatie prijs jaarlicentie
0 – 50 werknemers € 139,- (exclusief btw)
50 – 100 werknemers € 249,- (exclusief btw)
100 – 500 werknemers € 399,- (exclusief btw)
500 – 1.000 werknemers € 599,- (exclusief btw)
1.000+ werknemers op aanvraag
juridisch professionals op aanvraag

Kenmerken van Ontslagchecker (professionele versie):

  • binnen enkele minuten een betrouwbare indicatie over de sterke/zwakke punten van een ontslagdossier
  • keuze uit alle ontslaggronden (disfunctioneren, bedrijfseconomisch ontslag, verwijtbaar gedrag, verstoorde arbeidsrelatie etc.)
  • gebaseerd op de actuele ontslagwetgeving
  • doorlopend aangevuld met nieuwe gerechtelijke uitspraken
  • een uitgebreid ontslagadvies met een verwijzing naar relevante wetgeving en uitspraken
  • houdt rekening met alle relevante ontslagfactoren (opzegverboden, herplaatsingsverplichting, re-integratie) en scenario’s
  • gerealiseerd in het kader van een unieke samenwerking tussen ICT-specialisten en zeer ervaren arbeidsrechtadvocaten