Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten lanceert handige tool: Ontslagchecker

Maarten van Gelderen | 8 oktober 2015

Vanaf vandaag kunnen werkgevers en HR-functionarissen online een snelle en betrouwbare indicatie krijgen over de ontslagkansen in een bepaald dossier. De Ontslagchecker is een online tool die gebaseerd is op de actuele ontslagwetgeving en de meest recente gerechtelijke uitspraken.

Hoe werkt de Ontslagchecker?

Simpel. U kiest de ontslaggrond (disfunctioneren, verwijtbaar gedrag etc.) en beantwoordt vervolgens een aantal meerkeuzevragen. De Ontslagchecker leidt u vervolgens binnen enkele minuten naar een betrouwbaar resultaat. Met dit resultaat wordt in een oogopslag duidelijk of ontslag wel of niet mogelijk is (of dat er sprake is van een twijfelgeval). De uitgebreide versie van de Ontslagchecker toont bovendien de relevante wetsartikelen en eventuele gerechtelijke uitspraken van zaken die overeenkomsten vertonen met uw ontslagdossier.

ontslagcheckeriiDe tool wordt doorlopend aangevuld met nieuwe gerechtelijke uitspraken en is dus altijd up-to-date. Bovendien houdt de Ontslagchecker rekening met ontslagfactoren zoals opzegverboden en herplaatsingsverplichtingen. Er zijn inmiddels honderden ontslagscenario’s en meer dan 100 gerechtelijke uitspraken in de tool verwerkt.

Ontslagchecker bespaart tijd en geld

Het resultaat van de Ontslagchecker voorkomt niet alleen dat u een kansloze ontslagprocedure voert, maar geeft u ook een helder inzicht in uw onderhandelingspositie als u op basis van wederzijds goedvinden met de werknemer tot een einde van het dienstverband wilt komen.

De Ontslagchecker kent een gratis basisvariant en een betaalde professionele versie. Als u overweegt de professionele versie aan te schaffen, dan kunt u op voorhand kosteloos en vrijblijvend een proeflicentie aanvragen.