Over Maarten van Gelderen

Klant waardering
9.6
Maarten van Gelderen Maarten van Gelderen is al ruim twintig jaar arbeidsrechtadvocaat en houdt zich bezig met de meest uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties. Hij adviseert en procedeert regelmatig over [...] 10 0

Gebaseerd op 45 reviews

Maarten van Gelderen is al ruim twintig jaar arbeidsrechtadvocaat en houdt zich bezig met de meest uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties. Hij adviseert en procedeert regelmatig over ontslagkwesties, geschillen rondom arbeidsvoorwaarden en concurrentie- en relatiebedingen. Maarten is de initiatiefnemer van Ontslag.nl en partner bij Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten. Hij schrijft regelmatig over de nieuwe flex- en ontslagregels en is auteur van de handboeken “De nieuwe flex- en ontslagregels” en “Zo werkt het nieuwe ontslagrecht“.

Maarten spreekt regelmatig op arbeidsrechtelijke cursussen, seminars en events en is presentator van het HR Journaal en een serie arbeidsrechtelijke webinars speciaal voor HR medewerkers en werkgevers.

Maarten becommentarieert met regelmaat in diverse media (w.o. BNR Nieuwsradio en De Telegraaf) actuele arbeidsrechtelijke ontwikkelingen. Heeft u arbeidsrechtelijk advies nodig of wilt u Maarten een arbeidsrechtelijke vraag voorleggen? Mail Maarten.

Laatste nieuwsberichten van Maarten:

Maarten van Gelderen25 mei 2020

3 misverstanden over het schrappen van de ontslagboete uit de [...]

Het laten vervallen van de zogenaamde ontslagboete in de tweede tranche van de NOW-regeling heeft in de media nogal [...]

Lees meer

Maarten van Gelderen29 apr 2020

Loon doorbetalen tijdens coronacrisis is geen automatisme

De coronacrisis leidt tot talrijke arbeidsrechtelijke vraagstukken, maar over één vraag lijkt tot nu toe [...]

Lees meer

Reviews van Maarten

14 feb 2020
9.3

M.H.:

Bij verzoek tot hulp, snelle respons. Vervolgens goed kennismaking-intakegesprek, wat bij mij [...]
Bij verzoek tot hulp, snelle respons. Vervolgens goed kennismaking-intakegesprek, wat bij mij vertrouwen wekte. In de onderhandelingen zeer zakelijk optreden wat je als partij nodig hebt. Als partij ben je toch te emotioneel betrokken en is het raadzaam en bemoedigend als een deskundige je zaken behartigd. Ik ben erg goed geholpen met een uitstekend resultaat. Ik raad Van Gelderen als arbeidsrechtadvocaat aan.
 • Deskundigheid
  8
 • Klantvriendelijkheid
  10
 • Resultaat
  10
11 feb 2020
10

Mw. Helen Thompson, Managing Director :

Maarten van Gelderen provided excellent support with my recent termination agreement in which we [...]
Maarten van Gelderen provided excellent support with my recent termination agreement in which we achieved an acceptable outcome. This was also complicated with my expat tax status which we managed to find a successful path through as well. Maarten provided good advice as to my options and what he felt I should accept and push back on which enabled me to own the decision making but to ensure my thinking was well grounded in reality.
 • Deskundigheid
  10
 • Klantvriendelijkheid
  10
 • Resultaat
  10
1 aug 2019
10

H.K., statutair directeur :

Maarten heeft mij bijgestaan in een complexe zaak met mijn werkgever/aandeelhouders. Hij heeft [...]
Maarten heeft mij bijgestaan in een complexe zaak met mijn werkgever/aandeelhouders. Hij heeft op een zeer professionele en zakelijke wijze mijn case behandeld, waarbij alle facetten tegen elkaar werden afgewogen. Daarbij heeft hij altijd het belang van mij als cliënt in het oog gehouden. Hij is een meester in de combinatie mensgericht werken en zakelijk blijven. Ook zijn scherpe, doch altijd elegante formuleringen spraken me zeer aan. Mijn tegenpartij kan niet anders dan onder de indruk zijn geweest. Het resulteerde namelijk in een zeer goede vaststellingsovereenkomst voor mij. Ik ben Maarten veel dank verschuldigd.
 • Deskundigheid
  10
 • Klantvriendelijkheid
  10
 • Resultaat
  10
17 dec 2018
10

A.N., Leraar :

Mijn casus heb ik vooraf aan twee juristen en drie advocaten voorgelegd. Maarten van Gelderen [...]
Mijn casus heb ik vooraf aan twee juristen en drie advocaten voorgelegd. Maarten van Gelderen gaf mij vanaf het begin direct het beste gevoel op gebied van deskundigheid, strategie en klantvriendelijkheid. Gedurende het proces werd mijn gevoel voor de volle honderd procent bevestigd. Ik had ook een rechtsbijstandsverzekering, maar gezien hun advies heb ik toch zelf een advocaat ingehuurd. Achteraf gezien is dit een heel goed besluit geweest. Met behulp van Maarten heb ik een veel beter eindresultaat behaald. Deze goede advocaat verdient zichzelf ruimschoots terug. Ik kan dan ook Maarten van Gelderen iedereen aanraden! En reken maar dat ik kritisch ben.
 • Deskundigheid
  10
 • Klantvriendelijkheid
  10
 • Resultaat
  10