Personeelshandboek: hanteer incorporatiebeding bij nieuwe arbeidsovereenkomsten

Bij nieuwe werknemers of in situaties waarbij met bestaande werknemers een nieuw arbeidscontract wordt opgemaakt is het aan te raden om in de contracten een zogenaamd incorporatiebeding op te nemen.

Met dit beding verklaart de werknemer dat hij kennis heeft genomen van het personeelshandboek, dat hij met de inhoud ervan akkoord is en dat hij op voorhand instemt met toekomstige wijzigingen.

Voorbeeld van incorporatiebeding

Wil je gratis een voorbeeld van een incorporatiebeding downloaden dat gebruikt kan worden om in arbeidsovereenkomsten op te nemen en daarmee het personeelshandboek van toepassing te verklaren? Klik dan hier .

Tip!

Bestel het boekje “Arbeidsvoorwaarden (eenzijdig) wijzigen”. In dit zeer praktische boekje wordt stap voor stap uitgelegd hoe je als werkgever of HR-professional bepaalde arbeidsvoorwaarden (eenzijdig) kunt wijzigen. Voor meer informatie of direct bestellen klik hier.

gerelateerde artikelen:

Arbeidsvoorwaarden die in een cao geregeld zijn

Als werkgever kun je gebonden zijn aan een cao omdat je bijvoorbeeld bent aangesloten bij een werkgeversvereniging die partij [...]

Lees meer

Arbeidsvoorwaarden die niet in een personeelshandboek thuishoren

Het ligt voor de hand dat niet alle arbeidsvoorwaarden in een personeelshandboek staan beschreven. Vooral de belangrijkste [...]

Lees meer