Hoe vind ik een goede advocaat?

Een onmogelijke opgave? Zeker niet. Er zijn in Nederland ongeveer 17.000 advocaten dus er is keuze genoeg. Maar hoe begint u dan uw zoektocht naar de beste advocaat voor uw ontslag- of arbeidszaak? Eigenlijk heel eenvoudig.

Als u dit leest, heeft u al een eerste stap genomen door via het internet op zoek te gaan naar een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht of ontslag. Alle advocaten die bij Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten werkzaam zijn, hebben niet alleen een algemene rechtenstudie achter de rug, maar hebben een jarenlange ervaring in de be- en afhandeling van de meest uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties.

Kies dus een gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat

Als u juridische ondersteuning zoekt bij een arbeidsrechtelijke kwestie, zoek dan naar een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in het arbeidsrecht. Klinkt logisch toch? Vraag de advocaat in kwestie ook gerust hoeveel ervaring hij of zij heeft met arbeidsrechtelijke dossiers. Welk deel van zijn of haar praktijk bestaat uit arbeidsrechtelijke dossiers? Werkt de advocaat op een kantoor dat zich volledig of grotendeels op het arbeidsrecht richt of is hij of zij de enige binnen het kantoor?

Bedenk daarbij dat arbeidsrecht een veelomvattend rechtsgebied is dat weer uiteenvalt in verschillende deelgebieden. Zo vallen de volgende onderwerpen onder het arbeidsrecht: ontslagrecht, reorganisaties, loonvorderingen, arbeidsvoorwaarden en arbeidscontracten, geschillen over concurrentie- en relatiebedingen, kwesties rondom de cao, medezeggenschapsrecht en kwesties betreffende de ondernemingsraad en ambtenarenrecht.

U begrijpt dat het voor een enkele advocaat bijzonder lastig is om op meerdere rechtsgebieden (arbeidsrecht, familierecht, strafrecht etc.) volledig up-to-date te zijn en u van het beste advies te kunnen voorzien. Kies dan ook bij voorkeur een advocaat of kantoor dat zich helemaal richt op het arbeidsrecht.

Neem vrijblijvend contact op met een arbeidsrechtadvocaat van uw keuze

Maar met een arbeidsrechtelijke specialisatie op zich bent u er nog niet. Ook als uw zaak snel afgewikkeld kan worden moet u rekening houden met een doorlooptijd van enkele weken. Bij Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten zijn we van mening dat het maximale uit uw zaak gehaald kan worden als er sprake is van een optimale samenwerking tussen de advocaat die uw zaak behandeld en uzelf.

Neem dus gerust eens vrijblijvend contact op met een arbeidsrechtadvocaat en vraag hem of haar hoe hij aankijkt tegen uw situatie. Acht hij of zij uw zaak kansrijk of niet en waarom? Kan hij of zij aangeven of uw zaak naar verwachting veel tijd in beslag zal nemen of niet?

U voelt dan vanzelf waarschijnlijk al aan of er sprake is van een persoonlijke klik en of deze advocaat u het vertrouwen geeft om uw zaak naar een goed einde te brengen. Benieuwd hoe wij naar uw zaak kijken? Neem gerust eens contact op met een van onze arbeidsrechtadvocaten.

Arbeidsrechtelijke informatie

Lees vast de nodige juridische informatie over uw situatie. U kunt via deze site verschillende artikelen lezen over allerlei arbeidsrechtelijke onderwerpen, maar u kunt hiervoor bijvoorbeeld ook terecht op onze site Ontslag.nl.

U zult merken dat u veel sneller en makkelijker met uw advocaat kunt communiceren als u al op de hoogte bent van een aantal basisregels die van toepassing zijn op het arbeidsrecht. Ook kunt u uw advocaat veel gerichtere vragen stellen en bovendien bespaart u zich tijd en geld als u al enigszins op de hoogte bent van een aantal arbeidsrechtelijke spelregels.

gerelateerde artikelen:

Wat doet een arbeidsrechtadvocaat?

Een goede arbeidsrechtadvocaat of jurist zal zich maximaal inspannen om uw werkgerelateerde kwestie zo goed mogelijk op te [...]

Lees meer

Heb ik altijd een advocaat nodig bij een arbeidsgeschil?

Een gespecialiseerde advocaat is niet alleen precies op de hoogte van de juridische spelregels die van toepassing zijn op uw [...]

Lees meer