Deskundigenoordeel na eerste jaar van re-integratie?

Als de arbeidsongeschiktheid van de werknemer langer dan een jaar duurt, ontstaat er rondom de eerstejaarsevaluatie een cruciaal moment.

Dit is namelijk het moment dat (meestal) besloten moet worden om een spoor 2 traject in gang te zetten. Als de re-integratie op dat moment moeizaam verloopt of als er enige twijfel is of de re-integratie wel de goede kant op gaat, is dit ook het moment voor de werkgever om bij het UWV een deskundigenoordeel aan te vragen.

De werkgever kan het UWV vragen of je als werkgever tot aan dat moment voldoende gedaan hebt aan de re-integratie. Het aanvragen van dit deskundigenoordeel kost wel € 400, maar kan het risico op een loonsanctie door het UWV verkleinen. Als het UWV concludeert dat de werkgever tot nu toe voldoende gedaan heeft aan de re-integratie en de inzet van spoor 2 inderdaad aan de orde is, biedt dit een goed uitgangspunt voor de re-integratie voor de komende maanden. Als het UWV oordeelt dat de re-integratie tot nu toe tekortschiet, is er nog voldoende tijd om deze tekortkomingen te repareren.

Tip!

Bestel het boekje “De zieke werknemer”. Met dit boekje wordt je als werkgever of HR-professional stap voor stap begeleid bij alle onderdelen van het re-integratieproces en worden alle arbeidsrechtelijke spelregels op een begrijpelijke wijze uitgelegd. Voor meer informatie of direct bestellen klik hier.

gerelateerde artikelen:

Bedongen of passende werkzaamheden?

Het is belangrijk om bij de re-integratie van een werknemer onderscheid te maken tussen de bedongen werkzaamheden en passende [...]

Lees meer

Wanneer eindigt de re-integratie?

De re-integratie van een zieke werknemer eindigt pas op het moment dat de werknemer weer volledig hersteld is of op het moment [...]

Lees meer