Rol van de bedrijfsarts en rol van de huisarts

Het is de bedrijfsarts die de taak heeft om (in eerste instantie) te beoordelen of de werknemer door ziekte verhinderd is om zijn eigen werk (bedongen werkzaamheden) te verrichten.

Het gaat daarbij dus om een medisch oordeel. Daarnaast heeft de bedrijfsarts ook een adviserende rol. Hij kan de werknemer en de werkgever een re-integratieadvies of werkhervattingsadvies geven.

Voor de zieke werknemer speelt zijn eigen huisarts vaak een belangrijke rol. Toch is het de bedrijfsarts die uiteindelijk bepaalt of een werknemer ‘echt ziek is’ (lees: in staat is om te werken) en niet de huisarts. De huisarts is dus niet degene die de werknemer ‘hersteld’ moet verklaren om hem weer aan het werk te laten gaan. Als de bedrijfsarts en de huisarts een andere visie hebben op de (on)mogelijkheid voor de werknemer om het werk te hervatten, dan is het oordeel van de bedrijfsarts dus doorslaggevend.

Tip!

Bestel het boekje “De zieke werknemer”. Met dit boekje wordt je als werkgever of HR-professional stap voor stap begeleid bij alle onderdelen van het re-integratieproces en worden alle arbeidsrechtelijke spelregels op een begrijpelijke wijze uitgelegd. Voor meer informatie of direct bestellen klik hier.

gerelateerde artikelen:

Ziek zijn en vakantie

De combinatie van ziek zijn en vakantie is regelmatig een bron van discussie en roept in de praktijk de volgende vragen op:

Lees meer

Opzettelijk ziek worden, gebruik van alcohol en cosmetische ingrepen

Er geldt een belangrijke uitzondering op de regel dat de oorzaak van de ziekte niet van invloed is op de verplichting van de [...]

Lees meer