Plan van aanpak (PvA)

Het is de bedoeling om uiterlijk in week 8 van het verzuim samen met de werknemer een plan van aanpak op te stellen waarin beschreven wordt welke afspraken er tussen beide partijen gemaakt zijn en welke acties beide partijen ondernemen om tot werkhervatting te komen.

In dit plan van aanpak kan bijvoorbeeld opgenomen worden dat de werknemer een bepaalde behandeling ondergaat of dat de werkplek of werkzaamheden van de werknemer (tijdelijk) worden aangepast.

Lees hier meer over het verloop van de gehele re-integratie.

Tip!

Bestel het boekje “De zieke werknemer”. Met dit boekje wordt je als werkgever of HR-professional stap voor stap begeleid bij alle onderdelen van het re-integratieproces en worden alle arbeidsrechtelijke spelregels op een begrijpelijke wijze uitgelegd. Voor meer informatie of direct bestellen klik hier.

gerelateerde artikelen:

Deskundigenoordeel na eerste jaar van re-integratie?

Als de arbeidsongeschiktheid van de werknemer langer dan een jaar duurt, ontstaat er rondom de eerstejaarsevaluatie een [...]

Lees meer

Bedongen of passende werkzaamheden?

Het is belangrijk om bij de re-integratie van een werknemer onderscheid te maken tussen de bedongen werkzaamheden en passende [...]

Lees meer